motivational simple inscription against doubts

Motivatia si sportul.

Nu aveam intentia sa fac astazi un articol insa am zis sa incerc. Astazi vreau sa vorbim despre motivatie, acea stare psihica care te face sa muti muntii din loc. Bine, si cum ajung la acea stare, ca sa nu mai spun ca unii au impresia ca altii se nasc cu ea, gresit, cu totii avem momente cand suntem motivati si ptem face ” tot” si momente cand efectiv nimic nu iese, nu ai chef sa faci nimic si nici macar 20kg in plus nu te misca sa te apuci de miscare.

Disciplina

Am vorbit si in articolele trecute despre ea si face parte din viata noastra sau cel putin asa ar trebui pentru a fi constanti mereu, chiar si atunci cand nu avem motivatie.

Un program bine stabilit din timp si nu exagrat de incarcat ar fi secretul pentru a ne tine de treaba.

Cum arata? Un exemplu usor ar fi sa va puneti alarme pe telefon in functie de programul vostru cu indicatii. Va dau un exemplu personal:

07:30 Stretching

07:45 Dus

08:00 Mic dejun / coffe

08:30 – 09:30 – Verific mailuri / Ma pregatesc de antrenament

10:00 – 12:00 Antrenamnent

12:00 – 16:00 Pranz, timp liber, odihna, trafic etc

17:00 – 21:00 Clase de grup / job

20:00 – 22:00 Cina

  • cand iti stabilesti un program e ca si cum ai avea sedinte la serviciu, trebuie sa le onorezi. La inceput poate fi greu, apoi te obisnuiesti, apoi devine rutina si apar rezultatele.

Program

Daca nu sunteti obisnuiti cu un program puteti incepe cu ceva basic dar foarte important, si anume programul de mese: Mic dejun, Pranz, Cina + un program de exercitii fizice de 3 ori pe saptamana intre 30 min si 60 min, nu uitati alarma pe telefon, dupa care treptat puteti adauga – 10 min sa cititi cateva pagini dintr-o carte, desi ar fi ideal sa cititi zilnic macar 2 pagini, (daca cititi si cu voce tare imbunatatiti dictia, super pentru cei care au trac in public sau dificultati in exprimare) si diverse alte activitati pe care ati dori sa le faceti in mod constant.

Motivatia

Motivatia sta la baza conduitei umane si este stimulata de trebuinte, tendinte, interese, afecte, intentii, idealuri – care ajuta la indeplinirea faptelor sau actiunilor.

Motivatia se restructureaza si se ajusteaza continuu in concordanta cu starea psihica pe care o avem, insa influentata de factori fiziologici, psihologici si socio-culturali.

Forma cea mai inalta de motivatie este motivatia interna, aceasta apare mai ales cand tu insati ai o necesitate, cel mai simplu exemplu aici este atunci cand vrei sa slabesti si de azi te apuci de treaba.

Motivatia devine mai puternica atunci cand ai o viziune, o imagin mentala clara a ceea ce vrei sa indeplinesti si dorinta puternica de a o manifesta.

Motivatia poate fi aplicata oriunde, atunci cand crezi ca poti chiar poti si se intampla.

MOTIVATIA este prezenta ori de cate ori exista o vziune clara.

Cum ne motivam sa facem sport? Voi enumera 6 pasi:

1. Cautam o activitate sportiva care sa ne aduca placere.

2. Nu exageram cu activitatea fizica. ( 3 – 4 ori pe sapt este suficient in primele 2-4 saptamani). La inceput tentatia e mare si riscam sa facem mult, apoi intram in oboseala, apare frustrarea, lipsa de motivatie si inevitabil nu mai facem.

3. Ne stabilim obiective reale. ( am de dat 15kg jos, nu se vor da de azi pe maine, da-i corpului timp si ocupate de tine)

4. Nu uita de program. Nu amana ce ai programat.( seteaza-ti programul pe telefon astfel incat sa te tii de el)

5. Fii sigur/a ca ai in jurul tau oameni care te inspira, motiveaza, sustin. ( din pacate educatia in sensul asta lasa mut de dorit si mai ales cand e vorba de oameni care nu au acelasi interese, viziuni ca si tine, asa ca alege cu grija “prietenii” ei iti influenteaza viata si alegerile).

6. Insista. ( rabdarea si faptul ca nu renunti in ciuda greutatilor mentin aprinsa flacara motivatiei)

Nu uitati ca o persoana motivata este o persoana mai fericita, mai energica si sunt mult mai vizibile rezultatele actiunilor sale.

Cam asta a fost pentru astazi, sper sa va ajute ceea ce v-am spus eu aici si daca incercati modulele #mydiet sau #mydetox nu uitati sa reveniti cu un feedback.

Weekend placut, cu drag Andreea.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *