Cum pregatim tenul inainte de un eveniment important?

Am fost foarte curioasa sa aflu care sunt pasii si cu cat timp inainte trebuie sa ne pregatim tenul pentru a fi cu adevarat radiant, luminos si hidratat. Am ales ca si eveniment nunta. Cred ca miresele se pregatesc cel mai temeinic si intr-adevar necesita ceva atentie pentru a arata perfect in cea mai importanta zi.

Mereu am spus ca alimentatia este foarte importanta in a avea un organism sanatos pe interior si un aspect sanatos la exterior. Aici va ajuta modulele my diet si my detox. La exterior insa, trebuie sa venim si cu putin ajutor, pe langa rutina de beauty.

V-am povestit zilele trecute pe pagina de Instragram My diet type ca in curand vom lansa programul “60 Days Bride Program “dedicat mireselor. Acesta va cuprinde plan alimentar, schema de detoxifiere, sesiuni de antrenament online foarte eficiente, plan de energizare si beauty. In plus, va pregatesc niste coduri de reducere la partenerii cu care colaboram, pana atunci zic sa vedem cum trebuie sa pregatim tenul.

Pregatirea tenului pentru mirese

Daca nu ai inceput deja o rutina stricta si corecta de ingrijire a tenului, cu 60 de zile inainte de marele eveniment este un “must” sa vizitezi cosmeticiana sau medicul dermatolog, pentru a stabili procedurile si restabili sanatatea si frumusetea pielii.

De ce sunt aceste aspecte importante?

In primul rand pentru calitatea si aspectul machiajului din ziua nuntii, in al doilea rand pentru ca ne dorim poze in care sa fim mireasa perfecta. Acea zi trebuie sa fie asa cum ne-am visat, de care sa ne amintim cu drag mai tarziu si sa fim mandre.

Cu cat tenul va fi mai deshidratat, cu atat va fi mai dificila aplicarea machiajului. Va prezenta descuamari continue, ca o matreata, nu se vor fixa produsele, iar textura pielii nu va fi uniforma.

Cu cat avem mai multe inestetisme, cu atat va necesita o putere mare de acoperire si exista riscul ca la final efectul sa fie de masca sau, la fel, neuniform.

De ce e importanta sa ne apucam din timp de ingrijirea pielii?


Pentru ca fiecare tratament sau procedura realizata necesita timp, rezultatelor nu se vad instant. Orice produs utilizat acasa in ingrijire isi face efectul in aproximativ 4-6 saptamani. Iar daca ceva nu ne merge bine, macar avem timp sa corectam.

Chiar tin sa mentionez aici, ca NU va recomand sa faceti experimente inainte de nunta. S-ar putea ca rezultatele sa nu fie cele dorite.

Cum ne apucam de ingrijirea pielii?

In primul rand facem o vizita la cosmeticiana sau/si medicul dermatolog pentru o analiza corecta a tenului, pentru a stabili ce trebuie corectat pana la marele eveniment si pentru a intocmi un plan de tratament.

Acest plan va include si rutina de ingrijire la domiciliu, potrivita tenului, pe care viitoarea mireasa trebuie sa o respecte cu strictete.

In ceea ce priveste tratamentele cosmetice, se va incepe cu unul de curatare. Se vor face diferite tipuri de exfolieri, dar si extractii pentru curatarea porilor, eliminarea inestetismelor.

In functie de tipul de ten si de imperfectiunile prezente se va stabili si cat de des trebuie sa reveniti la salon. Pentru a obtine rezultatele dorite, perioada dintre sedinte fiind diferita de la caz la caz.

Se pot recomanda:

  1. Tratamente de curatare si reglarea secretiei de sebum – pentru tenurile grase/acneice

2. Terapii de hidratare pentru tenurile deshidratate

3. Proceduri de albire pentru tenurile cu defecte de pigmentare

4. Terapii nutritive pentru tenurile uscat alipice.

Acestea se vor efectua saptamanal sau la 2-3 saptamani si sunt necesare 5-6 sedinte, in functie de caz.

Articolul de astazi a fost realizat in colaborare cu Daniela Blenovici Trainer Cosmetica si Machiaj la Scoala de Cosmetica DR. Manuela Ravescu.Este cosmeticiana mea si credeti-ma pe cuvant e the best. Pana saptamana viitoare cand ne vom reintalni cu un nou articol la fel de necesar si interesant

cu drag,

Andreea Arsine

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *